4 Lette Måder at Vedligeholde Sisaltæpper på

Sisaltæpper er nogle af de smukkeste og mest elegante medlemmer af tæppefamilien. De er 100% naturlige tæpper, der laves af en plante. Når du vil forbedre funktionaliteten og udseendet af dit hjem, kan du investere i sisaltæpper; fra den tunge fodtrafik til pletterne, sisaltæpper kan håndtere alting, mens de udsmykker dit hjem.

En af de bedste ting ved sisaltæpper er, at de kan være hos dig i mange år. Hvis du passer ordentligt på dine sisaltæpper, kan du beholde dem, så længe du ønsker. Interessant nok kræver det ikke en stor indsats at passe på sisaltæpper. Med forsigtig rengøring og vask kan du vedligeholde skønheden ved sisaltæpper.

Hvis du er ny indenfor sisaltæpper, kan du dog gemme de følgende vedligeholdelsestips og forlænge levetiden af tæpper – 

Hyppig støvsugning

De fine støvpartikler er den værste fjende for tæpperne, da de kan komme ind i bindingen og ødelægge tæppets smukke look. Derfor bør du holde støv og skidt væk fra dit sisaltæppe. Til dette skal du bare støvsuge dit tæppe jævnligt; selv hvis dit tæppe ikke ser beskidt ud, bør du bruge 5 minutter hver uge på at støvsuge det. Når du ikke lader skidt samle sig i dit smukke tæppe, er du ikke nødt til at bøvle med at skifte det ud så ofte.

Når du støvsuger dit sisaltæppe, bør du tjekke retningen af bindingen, så det intense tryk fra støvsugeren ikke løsner tæppestablerne. Derudover bør støvsugertrykket holdes lavt, så den indre stabling ikke beskadiges. 

Hold vand væk

Når du rengører dit naturlige sisaltæppe, bør du holde vand og anden flydende rengøring væk. De naturlige materialer suger ikke vand let; derfor kan vand beskadige dit tæppe. Du bør derfor ikke bruge metoder såsom damprensning eller vask med shampoo på dit naturlige tæppe. Hvis du ved et uheld spilder noget på sisaltæppet, bør du dog bruge noget papir for at suge al væsken op og lade stoffet tørre. Når den våde plet er tør, vil pletten automatisk forsvinde, da sisal ikke absorberer væske. 

Brug mild rens

Nogle våde pletter er meget stride; de vil ikke forlade dit tæppe med forsigtig dupning. Hvis du bøvler med en af de stride pletter, der ikke automatisk forsvinder, kan du være nødt til at købe en mild sisaltæpperens. Du er nødt til at købe den specielle rens til naturlige tæpper, fordi din almindelige rens og vaskepulver vil være for hård ved den bløde sisaltæppetekstur. Derfor er du nødt til at besøge din lokale rengøringsbutik og købe den specielle sisaltæpperens.

Nu skal du følge instruktionerne på rensen og behandle pletten uden at bruge for meget vand. Hvis du bruger den rette rens, vil det ikke ødelægge tæppets farver. 

Brug tæppebeskytter

Hvis du har unge børn og kæledyr i dit hus, skal du tit bøvle med pletter. Sisaltæpper er stærke, robuste og holdbare, men for mange pletter og våde uheld kan reducere levetiden af dit tæppe. Derfor kan du bruge tæppebeskyttere for at beskytte dit tæppe mod hyppig rengøring. Du kan også spare dig selv bøvlet med at skulle rengøre dit tæppe lige så tit. Du kan selv installere tæppebeskyttere, eller du kan hyre en professionel – det er dit valg.

Sisaltæpper kommer med en lang levetid; det er op til din pleje, hvor meget du forlænger den. Sisaltæpper er lette at vedligeholde – bare støvsug dem dagligt og hold vand væk. Hvis du vil købe smukke sisaltæpper for at udsmykke din stue i længere tid, kan du besøge Trend Carpet hjemmeside og placere din ordre nu.