Miksi sinun kannattaa ja ei kannata hankkia vaalea matto?

Kun valitset mattoa kotiisi, sinun tulee pohtia monia asioita. Kokoa, muotoa, laatua, kuviota ja väriä. Näistä ehkä monimutkaisin on oikea väri. Vaihtoehtoja on vain liikaa myynnissä ja siksi sopivimman valinta on hankalaa. 

Ja koska olemme tietoisia sinun epävarmuudestasi, olemme kirjoittaneet tämän blogipostauksen joistakin vaaleiden mattojen hyödyistä ja haitoista, jos ajattelit hankkia vaalean maton. Näiden tietojen avulla pystyt valitsemaan oikean maton kotiisi ja hankkimaan täydellisen maton, joka luo tilastasi kotoisan oloisen. 

Vaaleiden mattojen hyödyt

Jos suunnittelet vaalean maton ostamista, esimerkiksi valkoinen matto tai luonnonvalkoinen matto, tässä on joitakin tietämisen arvoisia hyötyjä:

  • Parasta vaaleassa matossa on, että ne saavat tilan näyttämään suurelta. Eli jos sinulla on kotonasi pieni huone ja haluat sen näyttävän suuremmalta, voit valita vaalean sävyisen maton ehkäistäksesi sotkuiselta näyttävää sisustusta. 
  • Tiesitkö, että nämä matot saavat tilan näyttämään valoisammalta? Eli jos huoneessasi on tummat seinät, voit piristää sitä vaaleilla väreillä. 
  • Koska jokaisella värillä on oma tunnelmansa, vaaleat värit ovat hyviä rauhoittamaan, rentouttamaan ja luomaan puhtauden tuntua. Voit käyttää näitä mattoja makuuhuoneessasi, koska tunnelma sopii sinne täydellisesti. 

Makuuhuoneeseesi valitse

, beige tai vaaleanruskea matto riippuen sisustuksesta. Älä huolehdi liikaa, koska nämä ovat perusvärejä. 

  • Seuraava tärkeä asia, joka saa sinut pitämään näistä matoista, on niiden yhteensopivuus lähes jokaisen kodin sisustuksen kanssa. Niiden käyttöä ei voi rajoittaa tiettyihin raameihin. Käytä mattoja sekä vaaleiden että tummien seinien kanssa. 
  • Kun puhutaan vaaleista matoista, löytyvät ne useimpien kankaiden värivalikoimasta laajentaen valinnanvaraasi. Jos rakastat luonnollisia ja aitoja taljoja, kuten lampaantaljat, lehmäntaljat ja porontaljat, maton metsästys tulee olemaan helppoa. 
  • Vaaleat matot piilottavat lemmikkien karvat ja näyttävät puhtailta aina. Ne ovat myös aika hyviä piilottamaan pieniä kulumia. Eli et joudu huolehtimaan näistä kahdesta asiasta kotonasi. 

Jos olet tyytyväinen näihin hyötyihin, voit ostaa vaalean maton kotiisi heti. Nautit varmasti näiden mattojen luomasta tunnelmasta. Tulet arvostamaan mattojen laatua ja suosittelemaan niitä kaikille tutuillesi. 

Haitat, jotka sinun tulisi tietää

Vaikka tuletkin aivan varmasti pitämään vaaleista matoista niiden hyötyjen ansiosta, sinun tulee olla varovainen ja tietää mattojen haittapuolet: 

  • Jos huoneesi on jo ylitse vuotavan vaalea, vaalean sävyinen matto, kuten valkoinen matto, saattaa näyttää liian kirkkaalta. Tämä ei luo nättiä lopputulosta. 
  • Et voi käyttää vaaleita mattoja paljon kuljetuilla alueilla, koska vaalea väri likaantuu ja sotkeutuu helposti sekä alkaa näyttää epäpuhtaalle. 
  • Lisäksi tahrat näissä matoissa näkyvät hyvin eli sinun tulee olla varovainen estääksesi rumien tahrojen syntymisen. 

Olet varmasti nyt tietoinen vaaleiden mattojen hyödyistä ja haitoista eli pystyt tekemään harkitun päätöksen. Älä anna näiden haittojen estää sinua ostamasta mattoa, koska sillä on myös paljon hyötyjä. Tee hankinta heti. 

Jos et tiedä, mistä hankkisit maton, selaa lävitse Trend Carpet -kaupan kokoelma. He ovat alansa parhaimmistoa. Tulet arvostamaan heidän tuotteidensa laatua ja kauneutta. Eikä tässä kaikki, mutta lisäksi tulet rakastumaan heidän edullisiin hintoihinsa.